← Projecten↓ Projecten

Al een tijdje stoten we met Samundra op het gebrek aan gegevens. Veel informatie die ons bereikt komt uit dezelfde hoek en is vaak enkel gestoeld op buikgevoel.

We willen graag helpen om de lokale ngo (Himalayan Care Hands) concrete gegevens en data te hanteren. Daarom helpen we met het voeren van onderzoek.

4 Bachelor-studenten van de Hanumanteshwar School uit het dorp Mainapokhari zullen zelf een eindwerk maken en onderzoek voeren naar één van de drie thema’s die we naar voor schuifden:

  • landbouw: Welke biologische producten uit de regio Baiteshwor kunnen met winst worden verkocht?
  • onderwijs: Wat is de impact van de lockdown op het onderwijs aan de Hanumanteshwar School en hoe kan het onderwijs het beste worden georganiseerd tijdens mogelijke toekomstige periodes van lockdown?
  • gezondheidszorg: Welke medische behoeften zijn er en kan de kliniek deze behandelen?

Dr Marieke Meelen, onderwijsmedewerkster aan de Cambridge University en onze partner-vrijwilliger vanuit Nederland, engageert zich om de studenten te begeleiden vanuit London. Ze biedt haar mentorschap aan om hen de kans te geven een eindwerk in het Engels te maken met internationale ondersteuning.

De eerste opdracht van de studenten is om de onderzoeksvragen op te stellen. Dat moesten ze klaarmaken tegen 25 oktober 2020.
Je kan hier het document downloaden met meer details over het project.

We vullen deze projectpagina aan met nieuws, zodra dat er is. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan elke pagina)